Hoe maak je jouw Instagram story nog mooier?

Als je recent nog op Instagram hebt gekeken dan weet je dat iedereen aan Instagram story’s doet. Misschien doe jij dit ook al. Je vindt het leuk om persoonlijke dingen met je volgers te delen, ze te inspireren of ze via een poll om hun mening te vragen. Al deze dingen zijn hartstikke leuk en ook goed voor je Instagram account, maar hoe maak je deze story’s nog mooier? We hebben een aantal goede tips verzameld en zijn een hele leuke app tegengekomen, die wij graag met je willen delen!

Consistent en variatie
Probeer niet te veel in je story te plaatsen, maar ook niet te weinig. Als je maar een paar keer in de week wat in je story plaatst is dat natuurlijk te weinig en zullen je volgers minder geïnteresseerd zijn dan dat je dagelijks een aantal keer iets in je story plaatst. Probeer zo’n drie dingen per dag in je story te plaatsen en met wat variatie in je posts heb je genoeg en goede interactie met je volgers. Met variatie bedoel ik dat je de ene keer een video plaatst, dan weer een foto, dan weer een poll etc. Of je plaatst af en toe een leuke throwback foto of een inspirerende quote. Zo blijft het leuk voor je volgers om naar je story te kijken omdat je iedere keer weer iets verrassends plaatst.

Layout
Als we het over de layout van je story’s hebben dan raad ik het je aan om een bepaald kleurenthema te gebruiken. Bijvoorbeeld lichtroze, wit en rood of blauw, zwart en grijs. Zo herkennen jouw volgers jouw story’s gelijk als ze het zien. Als je wil kan je ook een specifiek filter gebruiken maar dit hoeft niet per se. Maak ook gebruik van verschillende lettertypes en groottes, leuke stickers en hashtags/tags. Zo kun je de story’s pas echt personaliseren! En vergeet natuurlijk niet de GIFS! 😉

Persoonlijke engagement
Als je echt persoonlijke engagement met je volgers wilt hebben, neem dan eens in de zoveel tijd een filmpje op waar je een verhaal verteld of een recente gebeurtenis beschrijft. Neem dan bijvoorbeeld drie filmpjes op en zet een kleine samenvatting in je filmpjes (maak hier ook weer gebruik van het kleurenthema en verschillende lettertypes). Over het algemeen bekijkt een klein deel van je volgers je story’s zonder geluid. Om er alsnog voor te zorgen dat je dit deel bereikt is het bijvoegen van een kleine samenvatting dus een goede idee. Zo blijven al jouw story’s toch interessant voor al jouw volgers.

Blijf bij jezelf
Houd je een beetje aan je eigen ‘merk’. Hier bedoel ik mee dat als je normaal gesproken alleen maar foto’s van bijvoorbeeld je interieur, lekkere recepten en de natuur plaatst, dat je dan niet ineens een foto van een auto in je story zet. Dit past niet bij jouw merk. Je wilt natuurlijk wel dat jouw volgers jou blijven herkennen. Ze volgen je story’s namelijk om een reden en dat is jouw stijl.

Swipe-up
Als je bijvoorbeeld een nieuwe blog hebt gepost, maak dan gebruik van de swipe-up functie van Instagram. Zo heb je een grotere kans dat je meer mensen bereikt die wellicht je blog gaan lezen. Super handig!

Wauw effect
Ook is het belangrijk om te weten dat niet alle foto’s een beschrijving hoeven te hebben. Als je een hele mooie foto van een zonsondergang hebt waarvan je echt denk ‘wauw’, dan is het juist beter om de foto voor zichzelf te laten spreken. De foto is al zo mooi dat een beschrijving misschien zelfs de foto dat wauw effect ontneemt.

Persoonlijk
Als laatste: blijf bij jezelf. Ga geen foto’s plaatsen die niet bij jou passen, en houd het persoonlijk. Je foto’s op je Instagram feed zijn toch al iets ‘zakelijker’, door de story’s wordt het allemaal wat persoonlijker.

HypeType: HypeType is een app die geanimeerde tekst toevoegt aan je foto of video. Je kunt kiezen uit heel veel verschillende lettertypes en kleuren. Zo kun je jouw video’s en foto’s nog creatiever bewerken en ze dus ook in je story plaatsen! (beschikbaar in de App Store)

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad en dat je er wellicht een aantal gaat toepassen in jouw story’s. Misschien dat je zelfs HypeType gaat uitproberen. Als je nog ergens vragen over hebt neem dan zeker contact met ons op!

Influencers, Instagram, Social media

Geef een reactie