YouTube music en premium

In de VS en verschillende landen in Europa bestond het al, maar sinds 29 augustus heeft Google ‘YouTube music en premium’ ook uitgebracht in Nederland en België. Het is dus een echte uitkomst voor mensen die veel muziek luisteren en video’s kijken op YouTube.

Wat kan je met YouTube music?


YouTube music kun je vergelijken met Apple music en Spotify. Google heeft dit bewust gedaan om met deze bedrijven te concurreren. Het is dan ook de opvolger van Google Play Music. Toch heeft YouTube music iets wat deze bedrijven niet hebben. YouTube biedt er namelijk een video bij. Verder zijn er veel overeenkomsten. Je kunt je eigen afspeellijst maken en je kunt kijken welke muziek er populair is. Wat ook bijzonder is, is dat je zelfs met een beschrijving van het nummer een liedje kunt vinden.

Voordelen YouTube premium


Als je voor het premium account kiest ben je €2 meer kwijt per maand. Je hebt dan de YouTube music optie met nog een aantal extra voordelen en mogelijkheden. Het grootste voordeel van YouTube premium is dat al die vervelende en veel te lang durende reclames verleden tijd zijn.
Ook kun je muziek luisteren en tegelijkertijd een andere app gebruiken. Een ander groot voordeel is dat je ook nummers kunt downloaden en dus waar en wanneer jij wilt offline kunt afspelen.

Series


Een andere zeer verrassende optie is dat er enkele films en documentaires beschikbaar zijn voor de premium accounts. Het gaat om een paar YouTube originals documentaires films en zelfs series! Documentaires zoals de Ed Sheehan-documentaire die sindskort is uitgebracht.

De kosten


Voor alleen een YouTube Music Account betaal je per maand €9,99. Voor een Premium Account betaal je slechts €2 meer in de maand. Een groot voordeel voor de gezinnen is het gezinsabonnement. Je betaalt hiervoor €17,99 in de maand en kan het account delen met vijf andere mensen in hetzelfde huishouden. Dit gaat via een Google gezinsgroep. Je bestuurt het account dus met je Google account. Zo kun je zelf je kijk- en luisterwensen aangeven. Je abonnementen, aanbevelingen en afspeellijsten worden dan ook niet met de andere gebruikers gedeeld.

Wat vinden jullie van de veranderingen? Ik ben benieuwd!

Video

Geef een reactie