De snufjes van Instagram

Je gaat op Instagram en ziet weer iemand met een nieuw snufje of met een snufje waarvan je zelf niet weet hoe diegene dat doet. In deze tips & tricks leggen we een aantal van die snufjes uit en hoe je ze gebruikt.

Highlights

Door je verhalen langer dan 24 uur zichtbaar te houden kun je ze in een ‘Highlight’ zetten. Om een highlight aan te maken klik je op je profielpagina op ‘Nieuw’. Je krijgt dan al je verhalen te zien die je eerder hebt gemaakt. Je kunt gelijk al meerdere story’s in een highlight, ofwel hoogtepunt zetten. Bedenk een titel voor je hoogtepunt. Wanneer je op ‘Klaar’ klikt is je highlight aangemaakt.

Je ziet nu steeds vaker iedereen een eigen omslag geven aan hun highlight. Om dit te doen sla je op je mobiel een foto op die je als je omslag wilt. Ga naar de highlight die je wilt veranderen. Rechts onderin staan drie puntjes. Kies voor ‘Hoogtepunt bewerken’. Klik dan op ‘Omslag bewerken’. Je krijgt al je verhalen te zien die je in je highlight hebt staan. Klik op het foto icoontje en kies je foto uit die je wilt hebben voor je omslag. Door op ‘Klaar’ te klikken is je omslag van de highlight veranderd naar jou gewenste cover.

Vraag stickers

Waarschijnlijk ken je de ‘Poll’ al. Een handige manier om je volgers een vraag te stellen en te checken welk antwoordt beter is. Nu is er ook een sticker om jou volgers jou een vraag te laten stellen. De reacties krijg je privé binnen. Wanneer het leuke vragen of reacties zijn kun je er voor kiezen om het openbaar in je story te delen. Je volgers zien dan jou antwoord op de vraag. Zo krijgt iedereen meer van je te weten.

De ‘vraag sticker’ staat tussen alle andere leuke snufjes bij je verhaal. Klik op ‘Vragen’. Er komt dan te staan ‘Stel me een vraag’. Je kan dit laten staan of je verzint zelf iets leuk wat je aan de volgers wilt vragen.

Je verhalen delen met een bepaald aantal personen

Er zijn al manieren genoeg om maar met een bepaald aantal mensen informatie te delen maar nu kun je ook je verhaal maar aan een gewenste aantal mensen laten zien. Dit kan je doen door de sticker ‘Delen met’. Maak een verhaal en ga naar alle stickers. Klik op ‘delen met’. Nu kun je aangeven aan wie je je verhaal wilt laten zien. Ook kan je het een naam geven. Wanneer je alle namen hebt toegevoegd aan wie je je verhaal wilt laten zien klik je op ‘Klaar’. Je ziet op je Instagrampagina dat je iets in je verhaal hebt gezet. Normaal zit er dan een oranje/paars kleurige cirkel om je foto maar nu een groene. Dit betekent dat het is gelukt en alleen de mensen die je hebt toegevoegd je verhaal zien.

Hashtags in story onzichtbaar maken

Door hashtags in je verhaal te zetten kun je hoger scoren en wordt jouw story meer zichtbaar voor anderen. Het ziet er alleen een beetje stom uit om allemaal verschillende hashtags in je verhaal te hebben. Er is een manier om toch hashtags te gebruiken maar ze niet te laten zien. Wanneer je een story aan het maken ben en alle hashtags hebt getypt, maak je de hashtags heel klein. Wanneer je dat hebt gedaan plak er dan iets leuks bovenop. Bijvoorbeeld een emoticon. En voila, je hashtags zijn niet meer zichtbaar!

Wat vind jij van de snufjes van Instagram? Te veel? Te weinig? Wij zijn benieuwd! Binnenkort delen we in een nieuwe tips & tricks de snufjes die we nog kunnen verwachten bij Instagram.

Instagram

Geef een reactie