Musthave tips voor een goede blog

Een goede blog is nog niet zo makkelijk geschreven. Eerder schreven wij al een tips&tricks over het schrijven van een goede blog. In deze tips & tricks hebben we nieuwe tips en handige tools om je blog nog beter en populairder te maken.

Geef er een unieke en persoonlijke draai aan.

Om je te onderscheiden van andere bloggers, is het belangrijk dat je uniek bent. Kom met een origineel idee. De bloggerwereld is groot dus bedenk iets wat er nog maar nauwelijks is. Met een originele blog zul je ook meteen hoger in Google komen. Weet je nou geen unieke ideeën, zorg er dan voor dat je een unieke en persoonlijke insteek geeft aan je blogs. Gebruik bijvoorbeeld zelfgemaakte foto’s of geef persoonlijke meningen en voorbeelden.

Blog inspiratie vinden.

Als je veel blogs schrijft is het logisch dat je soms inspiratieloos bent. Plan een brainstormsessie in. Dit kan in je eentje, maar ook met iemand anders. Iemand anders heeft toch een andere kijk op de dingen dan jij. Denk in deze brainstormsessie na over de onderwerpen, hoe je het uniek en persoonlijk maakt en welke doelen je hebt met je blog. Maak een lijstje met alle toffe onderwerpen, zodat je hier altijd op terug kan vallen. Laat je ook inspireren door social media, andere blogs, video’s en magazines. Nog enkele voorbeelden voor blogs zijn: een review schrijven over een boek of film wat je leuk vindt, een verslag over een event of maak een tutorial van iets.

Hoger in Google komen.

Om ervoor te zorgen dat je blog ook daadwerkelijk vaak bekeken wordt. Is het een must om hoog in de Google zoekresultaten te komen. Er zijn best wel wat slimme trucjes die je hiervoor kunt gebruiken. Maak gebruik van tags en categorieën en gebruik de woorden waarop je gevonden wil worden in Google in titels en koppen. Kijk ook eens naar “concurrenten”. Wat doen zij met hun blog?

Gebruik wordpress

WordPress is niet alleen super handig om je blog te customizen. WordPress heeft ook een plug-in genaamd Yoast. Deze plug-in je ook helpt om hoger in Google te komen. Als je Yoast activeert komt er onderaan het vak waarin je je teksten typt een lijstje te staan. Je typt hierin een zoekwoord dat je wilt gebruiken. Vervolgens krijg je een lijstje met punten hoe je hoger in Google kunt komen. Houd je niet teveel aan dat lijstje, want de concurrentie en de populariteit van het zoekwoord spelen natuurlijk ook een belangrijke rol.

Hebben jullie nog tips voor een goede blog? Laat het ons weten!

Blogs

Geef een reactie