Betrokkenheid van volgers (met handige apps!)

Commitment van jouw volgers op Instagram: hoe zit het daar nu eigenlijk mee en hoe kan je dit meten? Vooral doordat het algoritme niet echt meewerkt, is het fijn om meer inzichten te verkrijgen in de betrokkenheid met jouw volgers.

Een hoge betrokkenheid van jouw volgers maakt dat jij een goede ‘band’ hebt met deze volgers en dat zij jou écht volgen.

Uiteraard zul je zelf grotendeels al door hebben hoe het met jouw betrokkenheid zit. Je ziet zelf ook hoeveel reacties en likes je krijgt en of dit in verhouding is met het aantal volgers. Toch wilden we in deze Tips & Tricks hier meer over delen.

Nep-accounts

Zoals we in het vorige artikel schreven, raden wij zeker niet aan om nep likes en volgers te kopen. Daarnaast zijn er ook nog nep-accounts die jou vanuit zichzelf volgen. Deze accounts zorgen ervoor dat Instagram de commitment van jouw Instagram-account lager ziet, omdat deze nep-accounts jouw niet op een betrokken wijze volgen. We zagen hier ook wat tips over voorbij komen bij Amber van The Social Good Girl. Amber vertelde dat ze handmatig kijkt naar haar volgers, om zo ook een goed beeld te krijgen van deze volgers en nep-accounts handmatig te blokkeren.

Handige apps

Er zijn ook een aantal apps die je hiervoor kunt inzetten:

Engagement rate

Ben je benieuwd naar de engagement rate van jouw Instagram-account? Via deze calculator kan je dat gemakkelijk controleren.

Video

We kwamen bij NOS een video tegen die hier ook nog meer aandacht aan besteed: bekijk de video hier.

Wij zijn benieuwd hoe jullie hiermee omgaan! Kunnen wij jou verder helpen? Laat het ons dan even weten.

Instagram

Geef een reactie