Meet jij jouw aantal bezoekers?

Als blogger weet je hoe belangrijk jouw bezoekers zijn, maar meet jij deze wel? Google Analytics is dé manier om je blog statistieken bij te houden. Heb je Google Analytics nog niet geïnstalleerd? Lees dan hier hoe je dat moet doen.

Als het goed is heb je je nu aangemeld voor Google Analytics. Met Google Analytics kun je heel veel, hieronder staat een aantal punten met wat je er allemaal mee kan meten:

Je kunt er bijvoorbeeld het aantal (unieke) bezoekers mee meten, maar ook de pageviews en het bounce percentage. Het bounce percentage zijn de mensen die direct jouw blog verlaten na binnenkomst. Dit percentage moet zo laag mogelijk zijn.

Je kunt er ook mee zien welke talen jouw bezoekers spreken (volgens Google) en waar jouw bezoekers allemaal vandaan komen. Je kunt zien welk deel van jouw bezoekers al vaker jouw blog hebben bezocht, hoeveel pagina’s ze hebben bezocht en hoelang ze op jouw blog bleven. Ook kun je zien via welk device ze jouw blog hebben bezocht, een mobiel of tablet bijvoorbeeld.

Je kunt zien welk deel van jouw bezoekers via linkjes, andere websites, Google of andere zoekmachines binnenkomt. Misschien komen jouw bezoekers binnen via social media zoals: Instagram, Twitter of Facebook. Dit kun je ook allemaal zien met Google Analytics. Welk deel van jouw bezoekers komt binnen vanuit zichzelf, via bijvoorbeeld Google of door het intypen van de URL? Dit kun je ook allemaal terugvinden in Google Analytics.

Verder kun je de meest bezochte pagina’s op jouw blog zien, kun je erachter komen via welke pagina’s jouw bezoekers vooral binnenkomen en via welke pagina’s ze juist weggaan. Je kunt zien hoe snel de pagina’s op jouw blog laden en zien wat de bezoekers via de zoekbalk van jouw blog allemaal opzoeken.

Gebruik Google Analytics eens voor jouw blog, je wordt er vast een stuk wijzer van! Ik hoop dat deze blog jou wat meer informatie over Google Analytics heeft gegeven en als je nog ergens vragen over hebt neem dan zeker contact met ons op.

Blogs, Development, Influencers

Geef een reactie