Als influencer jouw aantal volgers verhogen op Instagram. #2

Vorige week hebben we deel #1 van deze Tips & Tricks gepubliceerd, en nu volgt deel #2. Hier worden de andere tips behandeld.

Werk vooruit. Maak jouw foto’s ver van tevoren en zorg dat je altijd wat foto’s achter de hand hebt voor als je een keer geen tijd hebt, op vakantie bent of ziek wordt.

Gebruik altijd (relevante) hashtags. Voeg hashtags aan jouw foto toe zodat mensen jouw foto te zien krijgen als ze op het de hashtag zoeken.

Gebruik populaire hashtags. Onderzoek welke hashtags er in jouw soort pagina veel gebruikt worden en gebruik deze hashtags in jouw posts. Let op: als een hashtag erg algemeen is en heel veel gebruikt wordt kan jouw foto al snel in de menigte verdwijnen. Gebruik soms ook specifiekere zoekwoorden die iets minder vaak gebruikt worden, dan heb je meer kans dat mensen jouw foto ook echt te zien krijgen.

Bekijk dagelijks de trending hashtags. Wellicht zit er een hashtag tussen die in jouw straatje past en kun je meeliften op de hype.

Bedenk je eigen hashtag die jouw volgers kunnen gebruiken als ze een foto plaatsen waarin ze bijvoorbeeld inspiratie van jouw pagina hebben opgedaan, ze zich met jouw “merk” identificeren of op één van jouw events zijn.

#spon . Plaats je een gesponsorde post, wees hier dan eerlijk over door een hashtag zoals #spon, #ad, #adv of #paid te gebruiken.

Gebruik een goed bijschrift. Bij jouw foto hoort een goed bijschrift die jouw volgers uitnodigt om te reageren. Deel bijvoorbeeld iets persoonlijks, motiverends of herkenbaars.

Reageer op de reacties op jouw foto’s. Vinden jouw volgers je foto leuk en hebben ze een reactie achtergelaten? Ga de interactie aan en reageer hierop. Al is het alleen maar om ze te bedanken voor hun reactie. Naast dat ze dit heel leuk zullen vinden bouw je op deze manier een persoonlijke band met jouw volgers op.

Regram foto’s van jouw volgers. Zie je een leuke foto voorbij komen waarop jouw eigengemaakte hashtag wordt gebruikt? Of past een foto heel goed bij jouw feed? Regram deze foto dan. Jouw volgers zullen je nog leuker gaan vinden.

Like foto’s van anderen. Wanneer jij een foto van iemand liked krijgen zij dit te zien en is er een kans dat ze een kijkje op jouw profiel nemen. Als dit hen aanspreekt kunnen ze je zomaar eens gaan volgen. Wil je meer volgers op Instagram dan is het een goed idee om veel foto’s te gaan liken. Je moet natuurlijk wel nadenken over welke foto’s je wel/niet liked en niet in het wild gaan klikken. Zoek op een hashtag die jij ook veel gebruikt of kijk eens bij de volgers van een vergelijkbaar account (bijvoorbeeld jouw concurrent), grote kans dat jouw doelgroep hier tussen zit.

Plaats reacties bij foto’s van anderen. Je kan een stapje verder gaan dan enkel foto’s liken en een reactie onder foto’s plaatsen.

Volg andere Instagrammers. Ga nog een stapje verder en volg jouw doelgroep op Instagram. Zorg er wel voor dat je een gezonde verhouding blijft houden tussen het aantal mensen dat jij volgt en het aantal mensen dat jou volgt. Het is gebruikelijk dat je op Instagram meer volgers hebt dan dat je mensen volgt.

Volg soortgelijke accounts. Volg account die op dat van jou lijken en plaats reacties onder hun foto’s. Deze Instagrammers zullen jouw account waarschijnlijk interessant vinden en kunnen je gaan volgen. Ook de volgers van deze accounts zien jouw reacties voorbij komen en kunnen een kijkje op jouw account nemen. En omdat jij een soortgelijk account heb als degene die zij al volgen is de kans groot dat ze jou ook gaan volgen.

Volg jouw favoriete merken. Ben je helemaal weg van een bepaald merk, volg hen dan op Instagram en ga vaak de interactie aan. Misschien vloeit hier nog een mooie samenwerking uit voort.

Ga actief de interactie aan met jouw volgers. Focus je niet alleen op het krijgen van nieuwe volgers, maar richt je ook op het behouden van je huidige volgers. Like hun foto’s en reageer af en toe eens op een leuke foto, zeker als ze jouw hashtag gebruiken of inspiratie van jouw pagina opdoen.

Plaats foto’s die voor reacties zorgen. 
Ben je al een tijdje bezig, dan weet je inmiddels op welk soort posts je veel reacties krijgt. Plaats hier meer van! Zo simpel is het. Stel je plaatst elke week een foto van verse bloemen en die krijgt gemiddeld 2 reacties en je plaatst ook elke week een foto van jouw opgemaakte bed en die krijgt gemiddeld 20 reacties. Plaats dan meer foto’s die meer reacties krijgen!

Koop absoluut geen likes/volgers. Schiet het niet op? Het lijkt nu misschien erg verleidelijk, maar koop geen likes. De likes/volgers die je koop zijn hoogstwaarschijnlijk nep-accounts en ook al zijn ze wel echt, dan nog zullen deze mensen niet geïnteresseerd zijn in jouw account. Deze mensen zullen dus nergens op reageren en jouw andere volgers zullen dit snel doorhebben. Accounts met veel likes maar weinig interactie zijn verdacht.

Ik hoop dat deze tips jouw geholpen hebben en er hopelijk voor gaan zorgen dat jouw volgeraantal stijgt!

Kunnen wij jou nog ergens mee helpen? Neem dan contact met ons op!Bron: zakenmeisje.nl

Development, Fotografie, Influencers, Instagram, Social media

Geef een reactie