Als influencer jouw aantal volgers verhogen op Instagram. #1

Je bent al een tijdje influencer, toch het lukt je maar niet om meer volgers te krijgen. Je hebt zelf geen flauw idee hoe je voor meer volgers kan zorgen. Daarom heb ik een aantal tips op een rijtje gezet die jou zouden kunnen helpen om jouw volger aantal te verhogen.

Zet jouw account op openbaar.

Deel wat persoonlijke informatie over jezelf waardoor volgers zich met jou kunnen gaan identificeren. ‘Ze houdt van interieur, tof ik ook!’ of ‘Wat leuk, zij houdt ook van Scandinavische stijl’.

Jouw e-mailadres. Betrokken volgers = business. Er komt een punt waarop jouw trouwe volger interesse krijgt in een dienst/product dat jij promoot. En niet alleen potentiële klanten kunnen jou dan bereiken, ook PR-bureaus en merken die interesse hebben in een samenwerking kunnen nu eenvoudig contact met jou opnemen.

Kijk bij soortgelijke accounts wat zij plaatsen, hoe vaak, welke hashtags ze gebruiken en hoe ze met hun volgers communiceren. Hier kan je inspiratie van opdoen.

Quotes zijn een goed middel om volgers te inspireren, te motiveren of om ze te laten lachen. Je kan zelf quotes verzinnen of quotes van (on)bekende mensen delen.

Persoonlijke foto’s. 
Deel af en toe een persoonlijke foto van vrienden of familie. Het doel:
• Band opbouwen met jouw volgers
• Laten zien dat je een familiemens bent
• Laten zien dat jij je tijd zelf in kan delen
• Laten zien dat jij genoeg tijd hebt om van je gezin te genieten

Live events: Plaats foto’s tijdens een evenement, conferentie, productlancering of iets anders interessants. Het doel:
• Kijkje achter de schermen
• Inspireren en motiveren
• Expertise tonen

Video’s
. Naast foto’s kun je op Instagram ook video’s plaatsen. Video voorbeelden:
• how-to video
• behind the scènes video

Foto’s met daarop een actie: Plaats een foto waarop je een actie plaatst, bijvoorbeeld:
• Winactie;
• Kortingscode;
• Nieuwe blog.

Kwaliteit boven kwantiteit: Plaats goede content. Zeker nu de timeline van Instagram volgens een nieuw algoritme ontstaat is het belangrijk om kwalitatief goede content te plaatsen.

Plaats foto’s van goede kwaliteit: Gebruik foto’s met een minimum formaat van 1080 x 1080 pixels om de kwaliteit te waarborgen. Check of de foto er scherp en professioneel uitziet.

Maak veel foto’s: Oefen met het maken van foto’s en gaandeweg leer je wat goed werkt en wat juist niet werkt. Experimenteer met het fotograferen vanuit verschillende hoeken en gebruik de verschillende instellingen van jouw camera/telefoon.

Maak gebruik van natuurlijk licht: De mooiste foto’s maak je met natuurlijk licht.

Neem productfoto’s recht van voor: Zet je een product op de foto? Neem de foto dan recht van voor en houd de camera niet schuin. Je wil dat de camera loodrecht tegenover het onderwerp staat.

Zorg voor balans: Een nieuwe volger kijkt naar de eerste 9 a 12 foto’s van jouw account. Zorg ervoor dat dit er aantrekkelijk uit ziet. Zorg voor een goede balans tussen quotes, detailfoto’s, kleurcombinaties e.d. Kijk uit dat je niet hetzelfde soort foto onder of naast elkaar plaatst, maar dat het mooi verspreid is. (Wil je kijken of iets mooi in je feed past zonder het direct op Instagram te plaatsen? Gebruik de app VSCO cam om je foto’s op te slaan, je krijgt dan als het ware een kopie van jouw Instagram feed en kan experimenteren met de volgorde van jouw foto’s.)

Denk aan je branding: Plaats altijd jouw merknaam/eigen hashtag/ logo of url in jouw Post. Stel je voor dat jouw foto door een groot bedrijf wordt gedeeld. Dat zal voor veel traffic naar jouw social media kanaal zorgen.

Download apps voor het bewerken van jouw foto’s. 
Het bewerken van jouw foto’s hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Er zijn tientallen apps te vinden die jou hierbij kunnen helpen. Populaire apps voor het bewerken van foto’s zijn:
• Photo editor van Aviary
• Afterlight
• VSCO Cam
• Squaready
• Wordswag (voor het maken van quotes)
• Overgram (toevoegen van tekst)

Bewerk je foto’s niet te veel. De foto’s moeten er nog wel natuurlijk uitzien. Als je een filter gebruikt let er dan op dat jouw foto er niet nep uit gaat zien.

Verplaats je in jouw volgers. Hoe ziet hun dag eruit? Hoe laat staan ze op? Werken ze op kantoor of thuis? Hoe gaan ze naar hun werk? Hebben ze kinderen? Wanneer zitten ze op Instagram? Zo kan je een rekening houden met wanneer je foto’s plaatst. (Houd rekening met wanneer het voor jouw volgers uitkomt en niet voor jou.)

Speel in op de dag van de week. Maandag is het begin van een nieuwe week en is een goede dag om een motiverende foto te plaatsen. Speel in op de dag van de week.

Plaats jouw foto op de juiste tijd. Gebruik een programma zoals Iconosquare om uit te zoeken wanneer jouw volgers het meest open staan voor interactie. Volgens Carbone is de beste tijd om een foto te plaatsen tussen 8 en 11 uur ‘s ochtends, 2 en 4 uur ’s middags en tussen 7 en 9 uur ’s avonds.

Hoe vaak plaatsen? Met het nieuwe algoritme van Instagram gaat het vooral om wat je post en wat minder om hoe vaak je post. Alleen de beste content wordt met jouw volgers gedeeld. Het is dus beter om minder vaak te posten, maar enkel hele goede foto’s te plaatsen, dan om 6x per dag iets te plaatsen van slechte kwaliteit.

Wees consisent aanwezig. Bedenk wanneer en hoe vaak je wil posten en houd je hieraan. Dit geldt ook voor het soort foto’s dat je plaatst. Kies voor een stijl en blijf foto’s in dezelfde stijl plaatsen. Jouw volgers zijn je om een reden gaan volgen en zullen het niet leuk vinden als je ineens een week niets meer laat horen, of een heel ander soort foto’s plaatst.

Volgende week komt deel #2 van deze Tips & Tricks.

Ik hoop dat deze tips jouw geholpen hebben en er hopelijk voor gaan zorgen dat jouw volgeraantal stijgt!

Kunnen wij jou nog ergens mee helpen? Neem dan contact met ons op!Bron: zakenmeisje.nl

Development, Fotografie, Influencers, Instagram, Social media

Geef een reactie