Jezelf blijven ontwikkelen: hoe doe je dat?

Het komt denk ik bij iedereen wel voor: het hele jaar hard gewerkt en dan kijk je terug en vraag je jezelf af… “wat heb ik nou eigenlijk allemaal gedaan?”. Ik zou je eens willen vragen om niet alleen te kijken naar WAT je hebt gedaan, maar HOE. Vanuit de HOE vraag zorg je namelijk voor een hogere mate van reflectie.

HOE?!

Uhhh, ja… “Lekker vaag” denk je nu misschien. In dit artikel wil ik je wat meer duidelijkheid geven. Wanneer je jezelf hoe-vragen stelt, zul je merken dat je er een uitgebreid antwoord op krijgt. Hoe heb ik die samenwerking gekregen? Hoe heb ik die blog geschreven? Hoe vond ik die ene blogmeeting? Laten we even de eerste vraag als voorbeeld nemen. Hoe heb jij die samenwerking gekregen? Werd jij benaderd of heb jij een bedrijf benaderd? Hoe heb je dat ervaren? Misschien vond je het spannend of misschien ging het super makkelijk. Hoe ging jij om met de betaling? Of ging je akkoord met alleen een product? Hoe voelde ik me daarbij?

Zoals je ziet volgt de ene vraag uit de ander. Ik zou je eens willen uitdagen om een groot papier te pakken en een spinnenweb te maken. Begin gewoon eens met een woord. Je zult zien dat als je elke keer denkt aan “HOE” je echt van jezelf leert. Misschien kom je er achter dat je bepaalde dingen eigenlijk ook wel anders had kunnen doen.

En dan…

Om terug te komen op het vorige artikel over ‘doelen stellen‘, kun je vanuit dit spinnenweb belangrijke lessen halen, doelen stellen en misschien met anderen delen.

Blijf jezelf ontwikkelen

Je hoeft dit zeker niet alleen te doen op het begin van een nieuw jaar. Je kunt dit altijd blijven doen, want op deze manier zorg je ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen. Ook al is bloggen begonnen als hobby en vanuit jouw passie, je mag dat best wel serieus nemen! Bovendien groeit jouw blog of social media kanaal niet alleen, maar groei jezelf ook! Wij helpen je daar graag bij verder. Nieuwsgierig? LET’S CONNECT!

Development, Influencers

Geef een reactie