Doelen stellen

HAPPY NEW YEAR! Yes, het is alweer 2018! Tijd voor een nieuw jaar, misschien voor jou een nieuw begin, een frisse start… Heb jij voor dit nieuwe jaar doelen bepaald? Graag helpen we je alvast een beetje op weg om deze doelen écht te kunnen behalen.

Maak je doelen niet te groot

Wanneer je te grote doelen hebt, is er een grote kans dat je deze doelen niet haalt. Vaak zijn de doelen zo breed dat het onrealistisch is en je het eigenlijk ook niet kan halen. Dit resulteert in teleurstelling en zorgt voor een negatieve lading rondom jouw doel. Maak je doelen dus kleiner en verdeel het zelfs over meerdere doelen.

Maak je doelen concreet

Een andere valkuil is om doelen vaag te houden. Concreet maken zorgt ervoor dat het behapbaar wordt. In plaats van “ik wil groeien met mijn blog” maak je van je doel “ik wil in één jaar x aantal unieke bezoekers per maand op mijn blog.”

Formuleer je doel positief

Door je doelstelling positief te formuleren, krijg je er ook meer zin in om er mee aan de slag te gaan! Geef dus aan dat je iets wilt gaan bereiken, in plaats van dat je zegt “ik wil dat niet meer doen”.

Waarom wil je het bereiken?

Vraag jezelf ook eens af: waarom wil ik dit doel eigenlijk behalen? Komt dit voor uit je eigen wens of is de wens ontstaan door een ander?

Vergeet je doel niet!

Aan het begin van het jaar gaan we vol enthousiasme aan de slag met het doel. Maar verlies je doel niet uit het oog. Hou desnoods een soort dagboekje bij en schrijf daar regelmatig (dagelijks, wekelijks of maandelijks) in hoe het gaat.

Heb je doelen voor jezelf gesteld wat betreft je blog, social media, samenwerkingen? Het is belangrijk om te weten dat je dat zeker niet alleen hoeft te doen! Hulp nodig? Wij staan voor je klaar. LET’S CONNECT!

Blogs, Social media

Geef een reactie