Video’s gebruiken op social media?

Ben je van plan om naast foto’s ook soms wat video’s te delen? Leuk! Ik denk dat je video’s goed kunt gebruiken op social media. Bovendien ook heel erg leuk om jouw volgers een keer op een andere manier een kijkje te bieden in jouw huis. Daarnaast vinden ze het vast en zeker leuk om JOU een keer te zien. Benieuwd naar handige tips hiervoor? Lees dan snel verder!

Maak je video’s vierkant

Nu denk je misschien “vierkant?!”. Een vierkante video is duidelijker in je feed en het staat bovendien ook gewoon veel mooier. Als je een iPhone hebt dan heb je een functie om in een vierkant te filmen. Daarnaast kun je ook in Instagram een video maken natuurlijk. Heb je een video die niet in een vierkant is gefilmd? Dan kun je het ook vierkant maken met handige apps. Bijvoorbeeld Cute Cut Pro. Voor velen onder ons is het belangrijk dat onze feed er mooi uit blijft zien. Op deze manier helpt dat ook een beetje! 😉

Kies de kanalen

En met kies de kanalen wordt bedoeld dat je het deelt op de kanalen die jij wilt: YouTube, Instagram, Facebook. Uiteraard hoeft op YouTube en Facebook een video niet vierkant te zijn. Juist liever niet zou ik zeggen. Je kunt ook ervoor kiezen om de totale video te delen op YouTube en op je andere social media kanalen een teaser te plaatsen. Zorg voor herkenning bij jouw volgers.

Welke content werkt voor jou?

Ook al maak je nog zoveel video’s: het moet bij jou passen. Vooral als je persoonlijke videos wilt maken. Het komt anders niet geloofwaardig over. Content die werkt: dát is belangrijk. Op deze manier krijg je een goede band met jouw volgers en kun je hen ook om feedback vragen bijvoorbeeld.

Wees consistent

Wil je video’s gaan maken? Dan is het belangrijk dat je wel consistent bent en blijft. Op deze manier weten jouw volgers ook waar zij aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten bij je.

Ga live!

Jep, je leest het echt goed. Misschien de eerste keer onwennig, maar als je op een leuk event bent… Ga dan eens live! Laat je volgers zien waar je bent. Wist je dat je op bijna elk social media platform wel live kan gaan? Facebook, YouTube en Instagram! (Natuurlijk niet tegelijkertijd… Kijk waar jij het grootste bereik hebt)

Wil je meer weten over hoe je een video kunt inzetten? Of misschien heb je wel het idee om een YouTube kanaal te beginnen? Wij helpen je graag!

Array

Influencers, Social media, Video

Geef een reactie