Een goede blog schrijven, hoe doe je dit nou eigenlijk?

Je zou denken dat het best makkelijk is om een blog te schrijven. Je kiest een onderwerp en daar vertel je het een en ander over. Maar dit is toch wat moeilijker dan je denkt. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten tijdens het schrijven van een blog. Je moet er bijvoorbeeld op letten dat de blog niet te saai worden, zodat de lezers op de helft afhaken. Hieronder geef ik jullie een aantal tips waar je op moet letten tijdens het schrijven van een blog. Kijk je mee?

4 tips bij het schrijven van een blog

Blijf bij jezelf

Het is erg belangrijk dat je een blog schrijft die goed bij jou en je stijl past. Als jij altijd foto’s en blogs plaatst over een Scandinavisch interieur, is het erg raar om uit het niets iets te plaatsen over een stoer en industrieel interieur. Jouw volgers volgen jou namelijk om jouw stijl. Plaats je nou dingen die niet bij jezelf passen, haken jouw volgers af.

Inleiding

Begin je blog altijd met een korte inleiding. Hierin vertel je over wat je gaat schrijven, maar vertel je niet gelijk alles. Het is een kleine teaser voor jouw lezers, zodat ze graag verder willen lezen. Schrijf je een blog in opdracht van een bedrijf waar je mee samenwerkt? Benoem dan in de inleiding het bedrijf nog niet. Kies je er voor om dit wel te doen, dan denken mensen al gelijk van: “die heeft de blog alleen geschreven, omdat het gesponsord is.”

Jouw eigen mening

Dit heeft een klein beetje te maken met de eerste tip. Maar schrijf jouw blog op de manier, zoals jij het bijvoorbeeld tegen je vriendinnen zou vertellen. Maak er geen reclame of product tekst van. Je wilt aan jouw lezers laten zien hoe je het product zou kunnen combineren of op welke plek het product het mooiste zou staan. Je vertelt niet uitgebreid over de materialen die er zijn gebruikt of welke afmetingen het product heeft. De lezers moeten zin hebben om de blog te lezen en moeten dit doen met plezier.

Zin hebben om te lezen

Jouw lezers moeten het leuk vinden om de blog te gaan lezen. Schrijf geen tekst wat aan een stuk door loopt. Kies ervoor om verschillende kopjes te maken. Hierdoor lijkt de tekst een stuk minder lang en is het veel aantrekkelijker om de blog te lezen.
Let er ook op dat je voor wat afwisseling zorgt. Kies er bijvoorbeeld voor om na de inleiding een aantal tips te geven over het desbetreffende onderwerp en de volgende keer vertel je iets over het bedrijf/collectie waarvoor je de blog schrijft.

DoFollow of NoFollow links plaatsen?

DoFollow en NoFollow links, wat is het eigenlijk? Een ‘nofollow’ link is een extra tag die je meegeeft bij het linken naar andere websites vanaf je eigen blog. Door dit te gebruiken geef je aan bijvoorbeeld Google (of andere zoekmachines) aan dat deze link niet gevolgd hoeft te worden en dat er geen extra waarden aan wordt gekoppeld t.b.v. de rang van de websites waar je naartoe linkt. En bij een ‘dofollow’ link doe je dit wel.

Het is wel zo eerlijk om een ‘dofollow’ link te plaatsen in je blog. De bedrijven die jou de opdracht geven om een blog voor hen te schrijven betalen jou daar voor. Schrijf je nou een blog vanuit jezelf en word je hiervoor niet gesponsord? Dan kun je wel een ‘nofollow’ link gebruiken, maar ik ben van mening dat je eerlijk en open moet zijn naar het bedrijf toe. Ook als je een ‘nofollow’ link wilt gebruiken. Als je dit in overleg met het bedrijf doet, zorg je ervoor dat de band tussen jullie goed blijft.

Zaten er dingen tussen die je nog niet wist? Ik ben benieuwd naar jullie blogs!

Array

Blogs, Influencers

Geef een reactie