Tips voor het maken en het plaatsen van een perfecte Instagram foto!

Hoe maak je nou een goede Instagram foto en hoe plaats je deze? Het kan nog best lastig zijn! Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten tijdens het maken van een Instagram foto: hoe krijg je het beste licht, uit welke hoek kun je het beste een foto maken, moet je de foto nog bewerken en hoe doe ik dit? Hieronder laat ik je een aantal dingen zien waar je op moet letten tijdens het nemen en het plaatsen van een Instagram foto.

Het nemen en het plaatsen van een foto is niet het enige waar je op moet letten bij jouw Instagram. Het is ook erg belangrijk dat je jouw feed (jouw overzicht van foto’s) er goed uit ziet. Je zorgt ervoor dat de foto’s die je plaatst goed bij elkaar plaatsen. Kies er bijvoorbeeld voor om de foto’s in dezelfde tinten te plaatsen of met dezelfde soort filters. Het moet goed bij elkaar passen, maar je moet niet vergeten dat je wel foto’s blijft plaatsen die bij jou passen.

Tips

Het licht

Het licht waarin je de foto maakt is erg belangrijk. Daglicht is het beste licht wat je kunt gebruiken bij het maken van een foto. Je kunt de foto daarom het beste in de ochtend of middag maken. Als je je foto op dit tijdstip maakt is het licht niet zo fel en hierdoor krijg je het mooiste effect en heb je geen last van vervelende schaduwen.

Het bewerken van foto’s

Er zijn veel verschillende apps die je kunt gebruiken bij het bewerken van je foto. Persoonlijk vind ik Afterlight en Photo Editor erg fijn. Daarna bewerk ik ze vaak ook op Instagram zelf. Het mooiste is het als je de foto’s licht maakt, hiermee krijg je het mooiste effect. Probeer eens een keertje de knoppen helderheid, warmte, schaduw, accenten en verzadigd. Hiermee kun je ook erg veel doen.

Een goede achtergrond

Hetgene wat je op de foto wilt zetten moet natuurlijk de meeste aandacht krijgen op de foto. Daarom moet je ervoor zorgen dat de achtergrond niet te druk is. Kies voor een neutrale en rustige achtergrond, hierdoor springt hetgene wat je op de foto wilt zetten er helemaal uit.

lichtinval

We hebben het net over het licht gehad, maar de lichtinval op de plek waar je de foto maakt kan ook erg veel veranderen. Maak je de foto met je telefoon? Tik dan op het scherm als je wilt spelen met het licht. Tik op de plek van het object en je krijgt het mooiste effect, omdat de camera dan hierop zal gaan focussen.

Maak meerdere foto’s

Als je een foto wilt maken van een bepaald object is het erg handig als je er meerdere verschillende foto’s van maakt. Maak je er maar eentje en je ziet later dat hij niet goed is, moet je weer een nieuwe foto gaan maken en dat gaat dan zo een aantal keer door. Maak je meerdere foto’s tegelijkertijd, dan kun je op het laatste de beste uitzoeken en scheelt je dit een heleboel tijd.

Hashtags en tekst

Je kunt verschillende verhaaltjes onder je foto plaatsen. Kies een keertje voor een ander soort tekstje dan normaal, bijvoorbeeld leuke quotes. Of vraag hoe de dag van je kijkers is geweest. Hierdoor maak je het erg persoonlijk en krijg je ook meer reacties onder je foto. Als je gebruikt maakt van hashtags worden je foto’s en je account sneller gevonden. Er zijn heel veel mensen die zoeken op hashtags, als jij die bepaalde hashtags gebruikt onder je foto’s komen die mensen uit bij jouw foto en nemen ze vaak ook een kijkje op jouw feed.

Waar let jij op bij het maken en het plaatsen van jouw Instagram foto?

Fotografie, Influencers, Instagram, Social media

Geef een reactie